Zoeken

E.H.B.O.


Eerst Hulp Bij Ontwaken, spiritueel ontwaken.


Op een gegeven moment wil je niet meer verder zoals je gewend was. Je kan het niet meer. Je loopt vast in je huidige bestaan. Je baan loopt niet lekker. Een dierbare overlijd. Het vuur en de passie is uit je relatie. Je wordt ernstig ziek en krijgt fysieke klachten. Het zijn maar een paar voorbeelden van aanleidingen waardoor je kunt gaan denken: is dit het nu?

Ergens diep van binnen weet je dat het niet klopt, dat er meer moet zijn in het leven. Je had het je zo anders voorgesteld toen je nog een kind was. Waar is het mis gegaan? Waar ben je het contact met jezelf kwijtgeraakt?


Ik kom regelmatig mannen en vrouwen tegen die vastlopen en compleet de weg kwijt zijn. Depressiviteit of een burn-out is vaak een diagnose van de huisarts. Ik zie het meer als een boodschap van de ziel waarbij depressie vaak gepaard gaat met een gebrek aan prikkeling of stimulans voor het leven. Burn-out gaat vaak over een teveel aan prikkels en dat negeren, geen grens hebben.


Vaak hebben we eerst een wake-up call nodig voordat we de schreeuw van de ziel kunnen horen. Tot hier en niet verder!! Je wordt lamgeslagen door een ernstige gebeurtenis. Bij mij was dit mijn scheiding. Ineens zat ik in een huis zonder vrouw en vooral... zonder kinderen (en hond)!


We waren gelukkig al begonnen met mindfullness-relatietherapie dus ik had mijn EHBO-post al gevonden. Ik ging door met de therapie tijdens de scheiding. De therapeut werd onze mediator. Tijdens een van de gesprekken verwees hij me door naar zijn vrouw. Zij was een medium en Reiki-master. Dat zou me meer kunnen brengen, zei hij. Ik zat zo op slot dat mijn hart niet bereikt kon worden met psychische therapie.

Waar ik in eerste instantie dacht dat mijn huwelijk gestrand was door het vele werken dat ik deed, kwam ik er stukje bij beetje achter dat het lag aan het gebrek aan contact met mezelf, met mijn ziel.

Dat vele werken was een vlucht, weg bij mezelf, weg bij de pijn, weg bij de teleurstelling. Naast het werk, gebruikte ik sigaretten en jointjes om maar niet te hoeven voelen.


Door de Reiki en de mediamieke consulten veranderde er iets in mij. Langzaam maar zeker kwam ik weer in contact, in eerste instantie met mijn lijf en later met mezelf. Oh man... wat was dat eng!! Gelukkig kreeg ik eerste hulp waardoor ik voelde dat ik het niet alleen hoefde te doen. Gesteund door beide therapeuten ging ik steeds zelfzekerder aan het werk met mij.


Nu, jaren later, ben ik zo dankbaar om de crisis die ik mocht ervaren. De crisis die me terugbracht bij Mij! De crisis die me deed ontwaken. Ik weet nu dat we alleen kunnen groeien als we de pijnen durven aankijken, durven te voelen en door dit gevoel heen durven gaan. Met of zonder EHBO.


Voel je dat er meer is voor jou, maar kom je er alleen niet bij?

Ik wil je graag helpen en kan jouw EHBO-er zijn.


#EHBO #spirit #ontwaken #hulp #contactmetmij #reiki #medium #depressie #burnout #wakeup #wakeupcall #therapeut


72 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven